Ta del av studenterbjudanden

Senast uppdaterad: 10 augusti, 2021 (Först publicerad: 8 januari, 2018)

Visste du om att det finns mängder av rabatter och erbjudanden för dig som läser på högskola? Här hittar du tips och tricks för dig som vill sänka dina kostnader under din studietid.

Mecenat är en portal för studenter som listar erbjudanden för dig som studerar. På Mecenat hittar du rabatter och kampanjerbjudanden från företag inom alla möjliga områden bl.a. böcker, kläder, hälsa, mat och teknik. Inom vissa områden som t.ex. träning är det vanligt att du kan spara uppemot 25 % genom att teckna ett studentabonnemang. För att kunna ta del av erbjudanden via Mecenats hemsida måste du registrera ett konto på hemsidan.
Studentkortet är en annan webbportal riktad mot studenter som innehåller studentrabatter och erbjudanden. Med Studentkortet får du bl.a. rabatter på resor med SJ, SL och Skånetrafiken. På hemsidan kan du också hitta rabatter både lokalt på din ort och inom e-handel.
Det finns också andra sätt att spara pengar som student. Du kan spara pengar genom att teckna ett mobilabonnemang riktat för studenter. På Mobilabonnemang.nu hittar du specialerbjudanden samt mobilabonnemang med nedsatt pris för dig som är student. På mobilabonnemang.nu hittar du förutom mobilabonnemang även mobilerbjudanden med de senaste telefonerna så det kan vara värt att kolla in om du går i tankarna att köpa en ny mobil.

Spara pengar på studentlitteratur

Under din studietid kommer du köpa mycket litteratur och det finns därmed massa pengar att spara genom att prisgranska och leta efter erbjudanden. Många gånger kan det vara bra att kontakta studenter som tidigare läst kursen och fråga om du kan köpa deras kursböcker. I de fall det inte går, om kurslitteraturen har uppdaterats eller om tidigare studenter vill behålla sina böcker, finns det studentrabatt hos bokhandlare på nätet. Både Bokus och Adlibris ger rabatt till studenter, i skrivandets stund 7 % respektive 5 %. Det är dock viktigt att först använda dig av en prisjämförelsesajt för böcker t.ex. bokfynd.nu